03.09.2024

Studieture ruster INGENIØR’NE til nye opgaver

I den forgangne weekend har de 175 ansatte i INGENIØR'NE været inviteret på fælles virksomhedsbesøg i Hamborg hos flyfabrikken Airbus og i den legendariske Sct. Pauli Bunker, som i dag er ombygget til hotel.

Og selvom det naturligvis langt fra er en gratis fornøjelse, har udvidelser på mandskabsfronten over hele landet og en stor ordretilgang gjort den tilbagevendende studietur mere relevant end nogensinde før. 

Det konstaterer direktør John Andresen, der ikke er i tvivl om, at kombinationen af faglig inspiration og socialt samvær uden for den sædvanlige spilleplade, er en vigtig tradition at holde fast i, også selvom der skal reserveres flere og flere hotelværelser for hver gang virksomheden rejser.

"Selvom vi har udgifter på den gode side af en million kroner til turen, er det en enormt god investering i virksomheden. I år har vi for eksempel åbnet et kontor i København, og det betyder, at vi arbejder på tværs af fem kontorer over hele landet, og derfor er det naturligvis vigtigt, at folk er kittet godt sammen. Samtidig oplever vi også, at vi vinder mange spændende opgaver, så der er ingen tvivl om, at vores medarbejdere er vores vigtigste ressource," siger direktør John Andresen, der også er sikker på, at de uvante omgivelser giver oplevelsen lidt ekstra kolorit.

"For ledelsen er det en mulighed for at give en tak tilbage til medarbejderne for deres indsats, når vi arrangerer de her lidt ekstraordinære ture til udlandet hvert andet år. Rent fagligt er det også spændende at se, hvordan vores kollegaer i andre lande griber tingene helt anderledes an, end vi gør i Danmark."

Fra 20 til 175 ansatte

Rejseleder på turen til Hamborg var blandt andre ingeniør Christian Brig Jessen, der har været med til at arrangere de seneste syv ture, og derfor har set flokken vokse betragteligt undervejs.

"Vi var vist 20, der skulle afsted på min første tur, og i dag er det noget af en kabale, vi lægger, når vi blander de mange kollegaer på forskellige hold for at sikre, at så mange som muligt får talt med hinanden," siger Christian Brig Jessen, der ikke er i tvivl om, at snakken fortsætter på tværs af kontorerne efter hjemkomsten til Danmark.

"Vi har fået sat ansigter på hinanden, og det er altid lidt nemmere at ringe til en på et andet kontor, når man har kigget på kabelføringer i Airbus-produktionen, ventilationsanlæg i en bunker, der er ombygget til hotel eller drukket en øl sammen i byen. Vi kommer tættere på hinanden, når vi er sammen en hel weekend. Jeg er slet ikke i tvivl om, at vi er rykket et niveau op både fagligt og socialt efter sådan en tur, hvor vi både nørder fagligt og hygger os sammen."

Endnu flere nye på den næste tur

Mens årets tur stadig er samtaleemnet på kontorerne i Esbjerg, Kolding, Odense, Aarhus og København, er der ikke sat destination på den næste studietur.

Til gengæld forbereder John Andresen sig på, at omkostningerne kommer til at stige, og at der bliver endnu mere arbejde for rejseguiderne:

"Vi står overfor at skulle ansætte 10-15 ingeniører mere i år, og hvis ordretilgangen fortsætter på samme måde i 2025, bliver der endnu flere nye ansigter at få styr på til den tid.  Men vi ser studieturene som en investering i vores virksomhed, og vi har stor tilslutning fra de ansatte, så det vil være en stigning, som vi indregner i budgetterne med glæde."

Kontakt os

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om hvad vi kan hjælpe med.
Kontakt os på tlf. 75 18 01 11 eller send os en mail på post@ingenior-ne.dk

Gør karriere hos INGENIØR'NE

Se ledige job
Job
Luk
Job